Écht premium totaalvoer

Gratis bezorgd, morgen in huis

Niet goed, geld terug

100% blije viervoeter garantie

Spelen met je hond: leuk én nuttig!

Spelen met je hond

Spelen met je hond: leuk én nuttig!

De blaadjes vallen van de bomen, de temperaturen kruipen langzaam weer omlaag en het wordt steeds eerder donker. Oftewel: de winter komt eraan! Hoewel de hond natuurlijk nog steeds regelmatig wordt uitgelaten, wordt er vaak wel wat minder tijd besteed aan de dagelijkse wandelingen dan in de zomer. Hoe zorg je er dan voor dat je hond zijn energie toch lekker kwijt kan? 

Uitlaatklep

Honden zijn hele slimme en leergierige dieren. Ze worden dan ook graag bezig gehouden; een bezige hond is een blije hond! Als ze te weinig uitdaging krijgen en hun energie niet kwijt kunnen, is er een grote kans dat ze verveeld en gefrustreerd raken. En dat is voor jou als hondenbaasje natuurlijk ook niet fijn.

Stimuleren 

Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat we onze honden blijven stimuleren en dat we ze de uitdaging bieden die ze nodig hebben. Een hele goede en leuke manier is het doen van spelletjes. Niet alleen hou je de hond op deze manier geestelijk en lichamelijk bezig, het zorgt er ook voor dat je een (nog) betere band krijgt met je hond!

Soorten spellen

Er zijn veel verschillende soorten hondenspelletjes. Ten eerste zijn er de zogenaamde denk- of intelligentiespellen. Hierbij moet de hond met zijn neus of poot vakjes of blokjes verschuiven of optillen om bij iets lekker te komen. Hij moet dus echt actief nadenken over hoe hij dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgt. Je kan het een beetje zien als hersengymnastiek voor de hond.

Zoek! 

Een ander leuk spelletje is een zoekspel, waarbij je iets verstopt dat de hond vervolgens moet vinden door zijn neus te gebruiken. Je kan het beste beginnen met het verstoppen van hondenbrokjes of snoepjes in de huiskamer; op de bank, in een kastje, achter de gordijnen, plekjes genoeg! De hond moet op dat moment wel even de kamer uit maar zodra je alles verstopt hebt, kan je hem binnenlaten en het commando ‘zoek’ geven.

Variëren

Als hij dit eenmaal doorheeft, kan je gaan variëren met de moeilijkheid van het spel. Je kan bijvoorbeeld ook eens andere dingen verstoppen, zoals een doekje of speeltje met jouw lucht eraan. Dit doe je door het voorwerp over je handen te wrijven en de hond eraan te laten ruiken. Vervolgens zet je hem weer even buiten de kamer en verstop je het doekje. Daarna laat je hem binnen en geef je het zoekcommando. In het begin zal je hem wel een beetje moeten helpen want dit is best een moeilijk spelletje. Uiteraard wordt hij uitgebreid beloond als hij het doekje gevonden heeft! Later kan je het eventueel nog moeilijker maken door iets in de tuin te verstoppen. Buiten zijn er veel meer afleidingen voor de hond dus zal hij zich extra moeten concentreren.

Brokjesbal

Het is ook heel leuk creatief aan de slag te gaan en zelf spelletjes te maken, zoals een brokjesbal. Deze maak je door in een grote plastic fles een paar gaatjes van verschillende groottes te maken (vergeet niet de scherpe randjes bij te schuren). De fles wordt dan gevuld met wat lekkere hondenbrokjes en aan de hond gegeven. Hij moet de fles vervolgens over de grond rollen om de brokjes eruit te krijgen. Zo zijn er met gewone huis-, tuin- en keukenspullen allerlei spelletjes te bedenken!

Het spel kan beginnen! 

Hoewel het doen van spelletjes in de winter een ideale manier is om je hond lekker bezig te houden, is het natuurlijk hartstikke leuk om ermee door te gaan in de zomerperiode. Door samen te spelen en plezier te maken, werk je ook aan de band en de onderlinge verstandhouding met je hond. En dat is niet alleen goed voor je hond maar ook voor jou, want een blije hond betekent een blij baasje!

Je bestelling
0

Écht premium totaalvoer

Veel premium hondenvoer blijkt helemaal niet zo hoogwaardig als je zou denken. Zo worden eiwitpercentages kunstmatig verhoogd, worden er ingrediënten toegevoegd die goed vullen maar slecht passen in een dagelijks dieet, of worden er nutteloze stoffen toegevoegd, met alle gevolgen van dien voor je hond. 

Bij Hondenbrokken.nl streven we ernaar een brok te produceren die zo dicht mogelijk in de buurt komt van natuurlijk en vers voedsel. Dit doen we door bijvoorbeeld meer vers vlees toe te voegen waardoor dezelfde hoge eiwitpercentages worden gehaald. Ook proberen we traditionele granen zo veel mogelijk te vervangen voor ontsloten granen of glutenvrije oplossingen zoals ontsloten rijstmeel of johannesbroodpitmeel, omdat dit huidproblemen en allergieën drastisch vermindert. Neem eens een kijkje op onze ingrediëntenpagina en ontdek de gunstige effecten op je hond.

“Allemaal leuk, maar het is duurder dan m’n huidige brokken”, horen we je zeggen. Klopt, maar er zit dan ook aanzienlijk meer echt vlees in ons voer en dat proeft je hond! Daarnaast zijn sommige grondstoffen zoals blauwe bes en kamille relatief duur, maar deze hebben dusdanig goede effecten op de algehele gezondheid van je hond dat we hier geen concessies in willen doen. Zie ook onze 100% blije viervoeter garantie.

Kortom, wij kunnen zeggen dat ons product écht een premium totaalvoer is en daar zijn we maar wat trots op!

Gratis bezorgd, morgen in huis

Onze brokken zijn exclusief verkrijgbaar via Hondenbrokken.nl. Je kunt hier je bestelling 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsen vanuit je luie stoel. Vanaf € 70,- laten we je bestelling gratis bezorgen. Tot € 70,- betaal je € 4,95 verzendkosten. 

Bestel je voor 14.00 uur, dan heb je de volgende werkdag al je pakketjes vol lekkers in huis. Je ontvangt via mail een link met Track & Trace code van ons, zodat je te allen tijde weet waar je bestelling zich bevindt.

Niet goed, geld terug

Wij weten zeker dat je hond helemaal blij is met onze brokken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan krijg je van ons je geld terug. Hoe werkt het? Je koopt een zak naar keuze en doorloopt de 4 overstapfases. Valt de brok niet in de smaak dan stuur je de zak terug samen met dit formulier en storten we het aankoopbedrag terug.

100% blije viervoeter garantie

Als je hond blij is, ben jij dat ook (en wij ook)! Daarom stellen wij alles in het werk om je hond blij te houden. We beloven dat we onze brokken zo goed en lekker mogelijk maken en geen concessies doen qua ingrediënten of productieproces. Alleen het beste is goed genoeg! Mocht er onverhoopt toch iets niet naar je zin zijn, dan lossen we dat op totdat jij en je hond 100% blij zijn. Gegarandeerd!

HONDENBROKKEN.NL