Écht premium totaalvoer

Gratis bezorgd, morgen in huis

Niet goed, geld terug

100% blije viervoeter garantie

De vele voordelen van zalmolie

rennende hond

De vele voordelen van zalmolie

Als echte hondenliefhebber heb je vast wel eens iets gehoord over het gebruik van zalmolie. Veel mensen doen een scheutje over het eten van hun hond omdat ze van mening zijn dat het gezond voor hem is. Maar is dat ook echt zo? Het antwoord is: ja! Zalmolie is bovendien niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke lekker. Bijna alle honden zijn gek op de smaak van vis. In deze blog vertellen we je alles over de vele voordelen van dit bijzondere en smaakvolle voedingssupplement. 

 

Omega-3 en Omega-6

Laten we beginnen met de bestanddelen die in zalmolie voorkomen. Ten eerste is zalmolie rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Het gaat hier vooral om Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren voor zowel honden, katten, paarden als mensen. Omdat het lichaam deze vetzuren zelf niet kan aanmaken, zullen we ze uit voeding moeten halen. Alleen al daarom is een scheutje zalmolie over het voer geen slecht idee!

Een paar voorbeelden van Omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA). Vooral de visvetzuren DHA en EPA zijn belangrijk voor de gezondheid. Linolzuur is een voorbeeld van een Omega-6 vetzuur. We vinden dit bijvoorbeeld terug in plantaardige oliën. 

 

Balans

Zowel Omega-3 als Omega-6 vetzuren zijn dus goed voor de gezondheid van onze honden. Omega-6 staat er bijvoorbeeld om bekend dat het de aanmaak van cholesterol remt en het afweersysteem versterkt. Om ervoor te zorgen dat je hond een optimaal gezondheidseffect bereikt via het gebruik van zalmolie, is het belangrijk dat er een goede balans is tussen Omega-6 en Omega-3. Omdat Omega-6 vetzuren meestal al in grote mate aanwezig zijn in voeding, krijgen honden in verhouding te veel Omega-6 binnen ten opzichte van Omega-3. En dat terwijl deskundigen aangeven dat een verhouding van maximaal 4:1 het allerbeste is. Alweer een goede reden om zalmolie als supplement te gebruiken dus, want daarmee breng je de boel weer in balans! 

 

Gezondheidsvoordelen 

En dan natuurlijk de vele voordelen die het innemen van deze olie oplevert. Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij:

  • Sterk ontstekingsremmende werking
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Houdt de gewrichten soepel
  • Voorkomt huidproblemen
  • Zorgt voor goede conditie van huid en vacht
  • Geeft energie
  • Verbetert het concentratievermogen 
  • Goed voor hart- en bloedvaten
  • Betere ontwikkeling van de organen 
  • Goed voor zenuwstelsel en hersenen

Kort samengevat: er is geen enkele reden om geen zalmolie te geven aan jouw liefste maatje! Het zal hem alleen maar goed doen. Een kleine waarschuwing is misschien wel op zijn plaats: als hij je na het eten wil bedanken met een kusje kan het zijn dat hij wat ‘vissig’ ruikt!

Je bestelling
0

Écht premium totaalvoer

Veel premium hondenvoer blijkt helemaal niet zo hoogwaardig als je zou denken. Zo worden eiwitpercentages kunstmatig verhoogd, worden er ingrediënten toegevoegd die goed vullen maar slecht passen in een dagelijks dieet, of worden er nutteloze stoffen toegevoegd, met alle gevolgen van dien voor je hond. 

Bij Hondenbrokken.nl streven we ernaar een brok te produceren die zo dicht mogelijk in de buurt komt van natuurlijk en vers voedsel. Dit doen we door bijvoorbeeld meer vers vlees toe te voegen waardoor dezelfde hoge eiwitpercentages worden gehaald. Ook proberen we traditionele granen zo veel mogelijk te vervangen voor ontsloten granen of glutenvrije oplossingen zoals ontsloten rijstmeel of johannesbroodpitmeel, omdat dit huidproblemen en allergieën drastisch vermindert. Neem eens een kijkje op onze ingrediëntenpagina en ontdek de gunstige effecten op je hond.

“Allemaal leuk, maar het is duurder dan m’n huidige brokken”, horen we je zeggen. Klopt, maar er zit dan ook aanzienlijk meer echt vlees in ons voer en dat proeft je hond! Daarnaast zijn sommige grondstoffen zoals blauwe bes en kamille relatief duur, maar deze hebben dusdanig goede effecten op de algehele gezondheid van je hond dat we hier geen concessies in willen doen. Zie ook onze 100% blije viervoeter garantie.

Kortom, wij kunnen zeggen dat ons product écht een premium totaalvoer is en daar zijn we maar wat trots op!

Gratis bezorgd, morgen in huis

Onze brokken zijn exclusief verkrijgbaar via Hondenbrokken.nl. Je kunt hier je bestelling 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsen vanuit je luie stoel. Vanaf € 70,- laten we je bestelling gratis bezorgen. Tot € 70,- betaal je € 4,95 verzendkosten. 

Bestel je voor 14.00 uur, dan heb je de volgende werkdag al je pakketjes vol lekkers in huis. Je ontvangt via mail een link met Track & Trace code van ons, zodat je te allen tijde weet waar je bestelling zich bevindt.

Niet goed, geld terug

Wij weten zeker dat je hond helemaal blij is met onze brokken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan krijg je van ons je geld terug. Hoe werkt het? Je koopt een zak naar keuze en doorloopt de 4 overstapfases. Valt de brok niet in de smaak dan stuur je de zak terug samen met dit formulier en storten we het aankoopbedrag terug.

100% blije viervoeter garantie

Als je hond blij is, ben jij dat ook (en wij ook)! Daarom stellen wij alles in het werk om je hond blij te houden. We beloven dat we onze brokken zo goed en lekker mogelijk maken en geen concessies doen qua ingrediënten of productieproces. Alleen het beste is goed genoeg! Mocht er onverhoopt toch iets niet naar je zin zijn, dan lossen we dat op totdat jij en je hond 100% blij zijn. Gegarandeerd!

HONDENBROKKEN.NL