Écht premium totaalvoer

Gratis bezorgd, morgen in huis

Niet goed, geld terug

100% blije viervoeter garantie

Mijn hond eet niet, wat nu?

Hond eet niet

Mijn hond eet niet, wat nu?

Help, mijn hond eet niet! De meeste hondenbezitters hebben dat probleem wel eens meegemaakt. Sommige honden zijn lastige eters en laten hun eten regelmatig staan. Over het algemeen hoef je je daar geen grote zorgen over te maken. Honden voelen hun lichaam en behoeften uitstekend aan en weten precies wanneer ze wel of niet moeten eten. Ze kunnen bovendien langer zonder vast voedsel dan je waarschijnlijk denkt, een paar weken zelfs. Natuurlijk komt dat alleen voor als het echt noodzakelijk is, een gezonde hond laat zijn eten niet weken staan. Eet hij niet goed, hou ‘m dan toch in de gaten en ga langs de dierenarts als je het niet helemaal vertrouwt. 

Wat kan de oorzaak zijn? 

Eet je hond weinig en maak je je zorgen? Hou hem dan goed in de gaten. Een reden dat je hond niet eet kan zijn dat hij niet helemaal lekker in zijn vel zit. Hij kan wat pijn hebben of zich een beetje krakkemikkig voelen. Vaak wil hij dan met rust gelaten worden en niet eten. Maakt je hond een zieke indruk, is hij lusteloos en drinkt hij ook amper? Dan kan hij echt ziek zijn. Als hij koorts heeft, raar uit zijn ogen kijkt, braakt, kwijlt of veel hijgt is het belangrijk om een dierenarts in te schakelen. Heb je een hond met diarree, dan kunnen zijn darmen van slag zijn en is het een idee om over te schakelen op ander voedsel.

Wat moet je doen als je hond niet eet? 

Lijkt het allemaal wel mee te vallen met ziektes en kan de dierenarts ook niets bijzonders vinden? Probeer je hond dan eens uit te dagen om zijn eten op een andere manier binnen te krijgen. Op een andere plek in huis bijvoorbeeld, of via een speeltje met beloning. Geef hem echter geen tussendoortjes en hou het bij zijn dagelijkse voer. Wil hij nog steeds niet eten? Het beste haal je dan zijn voerbak weg tot de volgende dag. Besteed er verder niet te veel aandacht aan en dring hem zijn eten zeker niet op. Als je hem te veel aandacht geeft als hij niet eet, kan hij dat namelijk opvatten als een beloning, zeker als hij normaal gesproken wat minder aandacht krijgt. 

Hondenbrokken voor moeilijk etende honden

Heb je (via je dierenarts) geconstateerd dat je hond echt niets mankeert en blijft hij een lastige eter? Dan is het een goed idee om over te stappen op ander voer. Een hond die te weinig of moeilijk eet moet tenslotte toch voedingsmiddelen binnenkrijgen om gezond en sterk te blijven. Hondenbrokken voor moeilijk etende honden zijn ideaal als je hond weinig eet. Ze zijn smakelijk en hebben vaak een gunstige werking op de eetlust van je hond. Bovendien zijn deze hondenbrokken erg voedzaam en bevatten ze veel voedingsstoffen, zodat je hond – ook als hij wat minder eet – toch voldoende binnenkrijgt.

Hondenbrokken Kip en Pens voor volwassen honden

Kip & Pens hondenbrokken is een totaalvoer voor moeilijk etende volwassen honden. Door de toevoeging van pens zijn deze hondenbrokken onweerstaanbaar. Tijdens het productieproces zijn de brokken op relatief lage temperatuur bereid, waardoor er veel eiwitten, mineralen en vitaminen behouden blijven. Zo geef je je moeilijk etende hond op een verantwoorde manier een smakelijke brok. 

Deze informatie beoogt niet het advies van je dierenarts te vervangen. Eet je hond slecht en wil je weten wat de oorzaak is, raadpleeg dan altijd eerst je dierenarts.

Je bestelling
0

Écht premium totaalvoer

Veel premium hondenvoer blijkt helemaal niet zo hoogwaardig als je zou denken. Zo worden eiwitpercentages kunstmatig verhoogd, worden er ingrediënten toegevoegd die goed vullen maar slecht passen in een dagelijks dieet, of worden er nutteloze stoffen toegevoegd, met alle gevolgen van dien voor je hond. 

Bij Hondenbrokken.nl streven we ernaar een brok te produceren die zo dicht mogelijk in de buurt komt van natuurlijk en vers voedsel. Dit doen we door bijvoorbeeld meer vers vlees toe te voegen waardoor dezelfde hoge eiwitpercentages worden gehaald. Ook proberen we traditionele granen zo veel mogelijk te vervangen voor ontsloten granen of glutenvrije oplossingen zoals ontsloten rijstmeel of johannesbroodpitmeel, omdat dit huidproblemen en allergieën drastisch vermindert. Neem eens een kijkje op onze ingrediëntenpagina en ontdek de gunstige effecten op je hond.

“Allemaal leuk, maar het is duurder dan m’n huidige brokken”, horen we je zeggen. Klopt, maar er zit dan ook aanzienlijk meer echt vlees in ons voer en dat proeft je hond! Daarnaast zijn sommige grondstoffen zoals blauwe bes en kamille relatief duur, maar deze hebben dusdanig goede effecten op de algehele gezondheid van je hond dat we hier geen concessies in willen doen. Zie ook onze 100% blije viervoeter garantie.

Kortom, wij kunnen zeggen dat ons product écht een premium totaalvoer is en daar zijn we maar wat trots op!

Gratis bezorgd, morgen in huis

Onze brokken zijn exclusief verkrijgbaar via Hondenbrokken.nl. Je kunt hier je bestelling 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsen vanuit je luie stoel. Vanaf € 70,- laten we je bestelling gratis bezorgen. Tot € 70,- betaal je € 4,95 verzendkosten. 

Bestel je voor 14.00 uur, dan heb je de volgende werkdag al je pakketjes vol lekkers in huis. Je ontvangt via mail een link met Track & Trace code van ons, zodat je te allen tijde weet waar je bestelling zich bevindt.

Niet goed, geld terug

Wij weten zeker dat je hond helemaal blij is met onze brokken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan krijg je van ons je geld terug. Hoe werkt het? Je koopt een zak naar keuze en doorloopt de 4 overstapfases. Valt de brok niet in de smaak dan stuur je de zak terug samen met dit formulier en storten we het aankoopbedrag terug.

100% blije viervoeter garantie

Als je hond blij is, ben jij dat ook (en wij ook)! Daarom stellen wij alles in het werk om je hond blij te houden. We beloven dat we onze brokken zo goed en lekker mogelijk maken en geen concessies doen qua ingrediënten of productieproces. Alleen het beste is goed genoeg! Mocht er onverhoopt toch iets niet naar je zin zijn, dan lossen we dat op totdat jij en je hond 100% blij zijn. Gegarandeerd!

HONDENBROKKEN.NL