Écht premium totaalvoer

Gratis bezorgd, morgen in huis

Niet goed, geld terug

100% blije viervoeter garantie

Waarom clickertraining zo leuk is

honden clicker training

Waarom clickertraining zo leuk is

Je hebt er misschien al weleens over gehoord: clickertraining. Maar wat is dat nu eigenlijk? En zou het iets zijn voor jou en je hond? Het antwoord op de laatste vraag kunnen we je alvast geven: ja! Clickertraining is geschikt voor elk baasje en elke hond! Het is niet alleen een hele fijne methode om je hond bepaalde dingen aan te leren, maar het versterkt ook jullie band. En het is natuurlijk gewoon ontzettend leuk om te doen!

Positieve methode

Een van de grootste pluspunten van clickertraining is dat er op geen enkele manier gebruik gemaakt wordt van straf of correctie. Deze positieve trainingsmethode werd in de jaren ‘60 van de vorige eeuw voor het eerst geïntroduceerd bij het trainen van dolfijnen.

De hond en de clicker

Inmiddels wordt dit principe ook breed toegepast binnen de hondentraining. Hierbij wordt er geen fluit gebruikt, zoals bij dolfijnen, maar een clicker: een klein plastic ‘doosje’ voorzien van een metalen stripje dat een klikkend geluidje voortbrengt als het wordt ingedrukt.

Lekkere voertjes

Door middel van clickertraining leert de hond dat bepaald gedrag een beloning oplevert en daardoor zal hij dat gedrag vaker gaan vertonen. Zo’n beloning is dan meestal een lekker snoepje of voertje, ook wel een primaire bekrachtiger genoemd.

Click en beloon

Beloningswoordjes als ‘braaf’ en ‘goed zo’ zijn voorbeelden van secundaire bekrachtigers. Als deze worden uitgesproken terwijl er een voertje gegeven wordt, zal de hond ze met in elkaar in verband brengen en zal het gedrag dat hij op dat moment vertoont, versterkt worden. Ook de clicker is dus een secundaire bekrachtiger. Secundaire bekrachtigers hebben in eerste instantie geen waarde voor de hond maar door ze te koppelen aan een primaire bekrachtiger krijgen ze opeens wel betekenis!

Timing

Nu vraag je je misschien af waarom er tijdens het trainen niet uitsluitend gewerkt kan worden met de hierboven genoemde beloningswoordjes. Waarom een clicker? Het antwoord is: timing. Met de clicker kan je het gewenste gedrag op precies het juiste moment ‘vangen’. Een beloningswoord uitspreken duurt vaak langer dan een klik en de kans is dan aanwezig dat het voor de hond niet helemaal duidelijk is welke gedraging nu precies beloond wordt.

Uniek geluid

Met een clicker kan je de kleinste bewegingen op het juiste moment bekrachtigen en dit geeft veel duidelijkheid voor zowel de hond als voor jou. Daarnaast hoort de hond de normale beloningswoorden elke dag al voorbij komen en daardoor zijn ze niet zo bijzonder meer voor hem. Het geluid van de clicker daarentegen is uniek en over de betekenis ervan bestaat geen onduidelijkheid!

Vele mogelijkheden

Clickertraining biedt enorm veel mogelijkheden om honden allerlei leuke en soms ook nuttige gedragingen aan te leren, zoals bijvoorbeeld het halen van de krant of je pantoffels!

Inmiddels wordt clickertraining dan ook op vele gebieden ingezet, zoals bij Doggydance of Obedience. Ook wordt de clicker steeds vaker gebruikt bij het trainen van paarden, konijnen, katten en zelfs kippen!

Probeer het eens!

Kortom, het is zeker de moeite waard eens een clicker aan te schaffen, je wat verder te verdiepen in de materie en te kijken hoe ver je komt met het trainen van je hond. Buiten het feit dat het zeer leerzaam is voor zowel hond als baas, is het ook nog eens heel erg leuk om op deze manier met je hond bezig te zijn en samen te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Je bestelling
0

Écht premium totaalvoer

Veel premium hondenvoer blijkt helemaal niet zo hoogwaardig als je zou denken. Zo worden eiwitpercentages kunstmatig verhoogd, worden er ingrediënten toegevoegd die goed vullen maar slecht passen in een dagelijks dieet, of worden er nutteloze stoffen toegevoegd, met alle gevolgen van dien voor je hond. 

Bij Hondenbrokken.nl streven we ernaar een brok te produceren die zo dicht mogelijk in de buurt komt van natuurlijk en vers voedsel. Dit doen we door bijvoorbeeld meer vers vlees toe te voegen waardoor dezelfde hoge eiwitpercentages worden gehaald. Ook proberen we traditionele granen zo veel mogelijk te vervangen voor ontsloten granen of glutenvrije oplossingen zoals ontsloten rijstmeel of johannesbroodpitmeel, omdat dit huidproblemen en allergieën drastisch vermindert. Neem eens een kijkje op onze ingrediëntenpagina en ontdek de gunstige effecten op je hond.

“Allemaal leuk, maar het is duurder dan m’n huidige brokken”, horen we je zeggen. Klopt, maar er zit dan ook aanzienlijk meer echt vlees in ons voer en dat proeft je hond! Daarnaast zijn sommige grondstoffen zoals blauwe bes en kamille relatief duur, maar deze hebben dusdanig goede effecten op de algehele gezondheid van je hond dat we hier geen concessies in willen doen. Zie ook onze 100% blije viervoeter garantie.

Kortom, wij kunnen zeggen dat ons product écht een premium totaalvoer is en daar zijn we maar wat trots op!

Gratis bezorgd, morgen in huis

Onze brokken zijn exclusief verkrijgbaar via Hondenbrokken.nl. Je kunt hier je bestelling 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsen vanuit je luie stoel. Vanaf € 70,- laten we je bestelling gratis bezorgen. Tot € 70,- betaal je € 4,95 verzendkosten. 

Bestel je voor 14.00 uur, dan heb je de volgende werkdag al je pakketjes vol lekkers in huis. Je ontvangt via mail een link met Track & Trace code van ons, zodat je te allen tijde weet waar je bestelling zich bevindt.

Niet goed, geld terug

Wij weten zeker dat je hond helemaal blij is met onze brokken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan krijg je van ons je geld terug. Hoe werkt het? Je koopt een zak naar keuze en doorloopt de 4 overstapfases. Valt de brok niet in de smaak dan stuur je de zak terug samen met dit formulier en storten we het aankoopbedrag terug.

100% blije viervoeter garantie

Als je hond blij is, ben jij dat ook (en wij ook)! Daarom stellen wij alles in het werk om je hond blij te houden. We beloven dat we onze brokken zo goed en lekker mogelijk maken en geen concessies doen qua ingrediënten of productieproces. Alleen het beste is goed genoeg! Mocht er onverhoopt toch iets niet naar je zin zijn, dan lossen we dat op totdat jij en je hond 100% blij zijn. Gegarandeerd!

HONDENBROKKEN.NL