Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf €80
Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf €80

Glutenvrij

Home>Glutenvrij

Hondenbrokken met glutenvrij recept

Huisdieren zoals honden kunnen een allergische reactie krijgen op een bepaalde voedingstof. Meestal gaat het dan om een dierlijk eiwit (vlees van een diersoort) of (tarwe)gluten.

Als je hond een allergische reactie op voedsel krijgt, dan reageert je huisdier bij het eten overgevoelig op deze stof. Dit uit zich vaak als jeuk, rode plekken en krabben en bijten.

Waarom hondenbrokken met een glutenvrij recept?

In de natuur jagen honden op grote planteneters, waarbij ook de ingewanden, die veel plantaardige stoffen bevatten, gegeten worden. De darmen van de hond zijn dus gemaakt om ook dit voedsel te verwerken.

Je hond heeft dus om aan alle benodigde voedingsstoffen te komen ook voeding uit plantaardig materiaal nodig.

Om de juiste voedingstoffen die je hond nodig heeft toch te geven worden deze hondenbrokken voorzien van graansoorten zoals rijst, mais en gierst. Deze soort bevatten geen gluten en daarmee verlaag je sterk het risico op een allergische reactie voor (tarwe)gluten. Dit wordt ook wel een glutenvrij recept genoemd.

Hondenbrokken met zeer laag glutengehalte

In de fabriek worden ook granen met gluten verwerkt. Om die reden zijn de hondenbrokken niet gegarandeerd 100% glutenvrij, maar wel met zeer laag glutengehalte. De kans op allergische reacties zijn daardoor ook zeer laag.

Let altijd goed op je dier en raadpleeg bij twijfel een dierenarts.

Op deze pagina vind je alleen hondenbrokken met graansoorten die van nature geen gluten bevatten:

 • Aanbieding!

  Kip, Rund & Rijst – Junior

  Energie- en bouwstofrijk - Met zalmolie - 15 kg 59,99 49,99
  Hondenbrokken.nl Kip, Rund & Rijst Junior is een totaalvoer voor de opgroeiende hond. Met deze energie- en bouwstofrijke hondenbrok krijgt jouw trouwe viervoeter in deze levensfase precies de juiste voedingsstoffen binnen. Daarnaast valt deze brok vol vitaminen en mineralen bij jonge honden erg goed in de smaak, is hij gemaakt met natuurlijke ingrediënten en bovendien niet langdurig verhit tijdens het productieproces. Hierdoor zijn alle vitaminen en mineralen behouden gebleven!
 • Aanbieding!

  Verse Kip Glutenvrij – Puppy

  Veel vers vlees - 28% eiwit - 15 kg 64,99 54,99
  Hondenbrokken.nl Verse Kip Glutenvrij Puppy is een premium hondenbrok voor de jonge hond. De krachtige antioxidanten spirulina en echinacea versterken het immuunsysteem en daarmee de gezondheid van jouw hond. Naast verse kip bevatten deze brokjes ook zalmolie om de huid en vacht gezond te houden en zijn ze kleiner van formaat, zodat ze voor de pup makkelijk te kauwen zijn. Tijdens het productieproces worden deze brokken niet langdurig verhit. Alle vitaminen en mineralen blijven zo behouden. Geef je pup met deze brok de ideale start!
 • Aanbieding!

  Verse Kip Glutenvrij – Volwassen

  Veel vers vlees - 27% eiwit - 15 kg 64,99 54,99
  Hondenbrokken.nl Verse Kip Glutenvrij Volwassen is een totaalvoer voor de volwassen hond. Deze brok is bereid met verse kip en zit boordevol vitaminen, mineralen en superfoods. Er is zalmolie toegevoegd, wat goed is voor huid en vacht. De krachtige antioxidanten spirulina en echinacea versterken daarnaast het immuunsysteem en helpen je hond gezond te houden. Tijdens het productieproces van deze brok is geen langdurige verhitting toegepast. Hierdoor zijn alle vitaminen en mineralen behouden gebleven!