WAT IS EEN GOEDE HONDENBROK?

Wat is een goede hondenbrok? 

 

Wat een goede hondenbrok is hangt vooral af van het soort hond dat je hebt. Sommige honden zijn actief, andere honden juist wat minder. Puppy’s eten vanzelfsprekend ook weer anders dan volwassen of senior honden. Heeft je hond last van allergieën of intoleranties waardoor hij geen granen of gluten kan eten, dan schotel je hem ook weer iets anders voor. Over het algemeen kun je zeggen dat een goede hondenbrok vooral veel voedingswaarde bevat, zodat je hond goed gezond blijft en actief kan zijn. Uiteraard moet een hondenbrok ook een goede smaak hebben, wil je je hond verleiden om dagelijks voldoende te eten. Pas je het soort hondenbrokken dat je hem geeft aan aan zijn behoeften, dan weet je zeker dat je hem goede hondenbrokken geeft en hij een gelukkige hond zal zijn.

 

Geperste hondenbrokken versus krokante hondenbrokken 

 

Als je je hond geen nat voer of ruwvoer wilt geven heb je de keuze uit twee verschillende soorten brokken: geperste hondenbrokken of krokante hondenbrokken. Het verschil tussen de twee ligt met name bij het bereidingsproces en de verteringssnelheid. Daarnaast is de structuur van beide brokken echt anders. Brokken die bij een temperatuur boven 130 graden worden vervaardigd zijn luchtig en krokant. Je hond heeft er meer van nodig en moet er extra goed op kauwen. Koudgeperste brokken doorstaan minder hoge temperaturen (75 graden), waardoor ze minder schadelijke stoffen bevatten en alle voedingswaarden beter behouden blijven. Veel honden vinden deze brokken lekkerder omdat ze niet alleen beter smaken, maar ook sneller verteren in hun maag. 

 

Koudgeperste hondenbrokken 

 

Koudgeperste brokken worden op elkaar geperst bij een koude temperatuur. Omdat ze op elkaar worden geperst zijn ze meer geconcentreerd en bevatten ze veel voedingsstoffen. De granen in geperste hondenbrokken worden voor het persen gegaard, zodat je hond de koolhydraten hieruit goed kan verteren en zijn lichaam ze ook echt kan benutten. Eiwitten, vitaminen en mineralen blijven bovendien beter behouden door de lage bereidingstemperatuur. Door hondenbrokken koud te persen lopen de vetten minder schade op vergeleken bij krokante brokken, waar het vet rondom de brok wordt aangebracht. Geperste brokken vallen na het eten snel uit elkaar in de maag, waardoor de maag na het eten zo weinig mogelijk belast wordt. 

 

Wanneer kiezen voor koudgeperste brokken? 

 

Houdt je hond niet van nat voer en kies je zelf liever niet voor rauw voer? Heeft je hond een slechte ontlasting, laat hij veel winden en stinkt hij uit zijn bek? Dan is een koudgeperste brok de beste voeding die je hem kunt geven. Of je nu een actieve hond hebt of een senior die niet veel meer beweegt, een hond met een allergie of intolerantie hebt of een slecht etende hond, een koudgeperste brok is een goede hondenbrok voor iedere hond. Er zijn koudgeperste hondenbrokken met veel vers vlees, maar ook lichtverteerbare hondenbrokken of brokken voor actieve, drachtige en lacterende honden. Koudgeperste brokken vind je ook in een granen of glutenvrije versie, met één eiwit voor allergische honden of als extra smakelijke hondenbrokken voor moeilijk etende honden. 

 

Overstappen op koudgeperste hondenbrokken

 

Wil je overstappen op koudgeperste hondenbrokken? Een goed idee. Natuurlijk kies je dan wel voor een geperste brok van een goede kwaliteit. Stap je over op koudgeperste hondenbrokken, zorg er dan wel voor dat je zijn huidige voer eerst opmaakt of weggeeft. Geef je hond nooit een mix van krokante en geperste hondenbrokken. Omdat de brokken allebei op een andere manier verteerd worden kan je hond last krijgen van zijn spijsvertering. 

 

Meer weten? 

 

Wil je meer weten over onze koudgeperste hondenbrokken? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee over het beste voer voor jouw hond. 

HONDENBROKKEN.NL

Fout, geen product gevonden..
Fout, geen product gevonden..
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 17 beoordelingen