Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf €80
Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzenden vanaf €80

Glutenvrij

Home>Glutenvrij

Hondenbrokken met glutenvrij recept

Huisdieren zoals honden kunnen een allergische reactie krijgen op een bepaalde voedingstof. Meestal gaat het dan om een dierlijk eiwit (vlees van een diersoort) of (tarwe)gluten.

Als je hond een allergische reactie op voedsel krijgt, dan reageert je huisdier bij het eten overgevoelig op deze stof. Dit uit zich vaak als jeuk, rode plekken en krabben en bijten.

Waarom hondenbrokken met een glutenvrij recept?

In de natuur jagen honden op grote planteneters, waarbij ook de ingewanden, die veel plantaardige stoffen bevatten, gegeten worden. De darmen van de hond zijn dus gemaakt om ook dit voedsel te verwerken.

Je hond heeft dus om aan alle benodigde voedingsstoffen te komen ook voeding uit plantaardig materiaal nodig.

Om de juiste voedingstoffen die je hond nodig heeft toch te geven worden deze hondenbrokken voorzien van graansoorten zoals rijst, mais en gierst. Deze soort bevatten geen gluten en daarmee verlaag je sterk het risico op een allergische reactie voor (tarwe)gluten. Dit wordt ook wel een glutenvrij recept genoemd.

Hondenbrokken met zeer laag glutengehalte

In de fabriek worden ook granen met gluten verwerkt. Om die reden zijn de hondenbrokken niet gegarandeerd 100% glutenvrij, maar wel met zeer laag glutengehalte. De kans op allergische reacties zijn daardoor ook zeer laag.

Let altijd goed op je dier en raadpleeg bij twijfel een dierenarts.

Op deze pagina vind je alleen hondenbrokken met graansoorten die van nature geen gluten bevatten:

 • Aanbieding!

  High Energy – Volwassen

  Actieve honden - Glutenvrij - 15 kg 64,99 54,99
  Hondenbrokken.nl High Energy is een totaalvoer voor de zeer actieve hond. Deze brok heeft een goede verteerbaarheid van eiwitten en koolhydraten, een hoog gehalte aan belangrijke aminozuren in het eiwit en een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Tijdens het productieproces van deze brok is geen langdurige verhitting toegepast. Hierdoor blijven alle vitaminen en mineralen intact.
 • Aanbieding!

  Kip & Rund & Rijst – Junior

  Energie- en bouwstofrijk - Glutenvrij - 15 kg 59,99 49,99
  Hondenbrokken.nl Kip & Rund & Rijst Junior is het totaalvoer voor de opgroeiende hond. Deze energie- en bouwstof rijke hondenbrok zorgt ervoor dat je hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt voor deze levensfase. Daarnaast zit de brok boordevol vitaminen en mineralen en is deze gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Bovendien is tijdens het productie geen langdurige verhitting toegepast. Hierdoor blijven alle vitaminen en mineralen intact.
 • Aanbieding!

  Verse Kip – Puppy

  Veel vers vlees - Glutenvrij - 15 kg 64,99 54,99
  Hondenbrokken.nl Verse Kip Puppy is een premium hondenbrok voor je pup. De krachtige antioxidanten spirulina en echinacea dragen bij aan het immuunsysteem en de algehele gezondheid. Verder bevat deze brok naast verse kip ook zalmolie, wat goed is voor de huid en vacht. Deze glutenvrije puppybrokken zijn tevens kleiner en daardoor makkelijker kauwbaar. Tijdens het productieproces is geen langdurige verhitting toegepast. Hierdoor blijven alle vitaminen intact. De ideale start voor je pup!
 • Aanbieding!

  Verse Kip – Volwassen

  Veel vers vlees - Glutenvrij - 15 kg 64,99 54,99
  Hondenbrokken.nl Verse Kip Volwassen is een totaalvoer voor de volwassen hond. Deze brok is bereid met verse kip en zit boordevol vitaminen, mineralen en superfoods. De krachtige antioxidanten spirulina en echinacea dragen bij aan het immuunsysteem en de algehele gezondheid. Verder bevat het zalmolie, wat goed is voor huid en vacht. Tijdens het productieproces is geen langdurige verhitting toegepast. Hierdoor blijven alle vitaminen en mineralen intact.